Senaste inläggen

Av Rune Persson - 31 maj 2014 20:41

IFK mötte  en ny nykomling, denna gång, Husie IF. I början höll laget hyfsad klass, men blev sämre och sämre ju längre matchen led. 4-0 till IFK kunde varit mera och Husie hade också ett par möjligheter.

IFK kom snabbt ifrån fadäsen mot Lödde. Även om det verkar finnas mera att ta ut ur laget. Christoffer Jakobsson gjorde sin första match från start, ersatte avstängde Fredrik Jönsson. Kommer från TFF i år, har varit skadad, men visade nu fin form. Avgjorde matchen med 0-2 i 52 minuten. En klart godkänd insats. TFF måste ha många duktiga sådana spelare.

Dennis Melander höll ihop försvaret igen. Mattias Andersson gjorde sin bästa match, förspelet till 0-4 var strålande.

Tyvärrr fick Magnus Bönnemark utgå efter 20 minuter. Ljumskarna krånglade och blir borta 14 dagar. Målvakten Marko Lukic räddade laget vid 0-1 och en minut spelad av andra halvlek. Gjorde en jätteräddning. Har nu fått en ny tränarna, Nihad Smdie och Jan Ericsson har tydligen kopplats bort.

Nu väntar Hittarp i nästa gång. Ett lag som förlorade med hela 6-2 mot IFK Malmö. Emil Mårtensson inlede målskyttet lite turligt. Fisnik Shala snodde bollen av en ovaken försvarare och Naim Emin avslutade.

Av Rune Persson - 26 maj 2014 21:49

IFK kunde inte ta in på toppen i trean när man mötte nykomlingen Lödde IF. En pigg nykomling som spelade 1-1 mot favoriten IFK.

IFK kom inte alls upp i den klass man visade mot IFK Malmö. Nu gick det trögt med passningsspelet, ingen fart och inte så många chanser som skapades.

Början såg dock ut som IFK skulle få en relativt lätt fight. Och när Fredrik Jönsson satte en frispark i krysset md vänstran, såg det riktigt hyfsat ut. Målvakten Marko Lukic gjorde dock en utsvävning efter 34 minuter och resten av försvaret blev stillastående och hämmade. Inlägget kunde backen Gustav Edén enkelt nicka in. En klar försvarsmiss.

Lödde piggnade till och skapade flera målfarligheter innan halvlekens slut.

Andra halvleken blev inte mycket bättre från IFK:s del. Emil Mårtensson kom inte upp i vanlig klass. Dennis Mårtensson var suverän första 45 minuterna, tappade sedan. Fisnik Shala kämpade väl men kommer inte loss.

Båda lagen hade chanser att göra ett ledningsmål. Nu blev det 1-1, ett resultat som Peter Joelsson, tränare i Lödde, var tämligen nöjd med.

Fredrik Jönsson fick sin tredje varning och är avstängd mot Husie.  Haris Berisha missar förmodligen hela våren, korsband är skadad. IFK:s trupp är inte så bred, man har inte råd med alltför många skador.

Av Rune Persson - 20 maj 2014 13:07

Segern med 4-0 över ett svagt IFK Malmö kan mycket väl betyda att klättringen uppåt i tabellen har börjat för "di randige". Ledningen visade också upp sin tredje målvakt på sex matcher. Ledningen har en viss förmåga att hitta spelare som inte är uppbundna av någon klubb. Kan kringgå transfermarknaden.

Patrik Eklund har inte spelat en A-lagsmatch på länge. Kommer från MFF där han vaktat reservmålet och bl.a representerat pojk-och juniorlandslaget. Även spelat på FC Trelleborg.

Nu sattes han inte på några större prov. Men det är väl lite konstigt att vissa spelare har förmågan, utan träning och matchspel, övertyga ledningen. Efterson Malik Sesay haft reserven Amer Mulic i fjol i sin trupp och hade grepp om hans kapacitet, så var valet inte så svårt. Intressant och se vem som skall stå på måndag mot Lödde.

IFK Malmö var en stor besvikelse. Urdåligt passningsspel. F.d TFF-aren Johan Åkesson, som låg skadad utanför plan, vid 1-0 var också bedrövad efteråt.

-Vår sämsta match för året. Inget fungerade.

IFK Trelleborg gjorde sin bästa match för året. En del ändringar utföll positivt. Dennis Melander var ny stopper och skötte sig till belåtenhet. André Hansson säker som back. Fisnik Sahla fick äntligen göra sitt första seriemål. Det kommer att bli fler. Som helhet en gedigen insats på många fötter.

Av Rune Persson - 18 maj 2014 11:00

Barbro Bengtsson, tidigare på TFF:s marknadssida, har haft en tuff säsong med handbollen i Lund och H 43. Vid varje match har hon stått och tagit emot publiken och hälsat. Fått lite pikar att hon kunde valt en klubb som inte behöver slåss för nytt kontrakt!

Nu blev det ett lyckligt slut. Det blir elitserien igen för Blåklockorna. Och det dansades och man hoppade, så man trodde att SM-tecknet var klart. Mitt i smeten stod Barbro. Det var länge sedan hon såg så glad ut i idrottssammanhang.

Ordföranden Caj-Åke Andersson kunde vidimera att Babro redan gjort ett gott jobb. En marknadsmässa drog in cirka en halv miljon kronor. Klubben har flest ungdomslag i stan och satsar nu vidare.

Det är dock en tuff situation. Lugi tar mycket av sponsorpengarna. Lunds BK försöker men Lund är ingen fotboll-eller ishockeystad.

Caj-Åke, som även varit ordförande i Ystads IF, är klar över att det måste satsas på ett par bra spetsspelare. Han var verkligen glad över att YIF även räddade sitt kontrakt. Det var fri entré till matchen. 632 personer kom, som slets sig från Lundakarnevalen.

Trelleborgaren Hampus Olsson var inte inskriven i laguppställningen för H 43. Michael Andersson, även han från Trelleborg, vaktade målet för OV Helsingborg. Gjorde en klart godkänd insats.

Och återigen kom frågan upp hur jag kunde knäcka nyheten att Barbro skulle sluta i TFF. Och som många påstod var en lögn. Jag skall avslöja den för Barbro någon gång, men det lär nog dröja. Man skall inte namnge sin utmärka källor!

Av Rune Persson - 17 maj 2014 10:08

En välkänd fotbollsspelare från Trelleborg sitter sedan i onsdags häktad. Han har inblandningar med Bandidos och varit med om utpressningar mot en krögare.

Jag känner honom väl och han hade stora framgångar i TFF under den allsvenska glansperioden. När sådant här händer blir man givetvis förvånad. Vederbörande hade efter sin aktiva tid en del problem men det gällde i  mindre skala.

När han lämnade TFF tillsammans med en annan duktig spelare, var en anledning att man tröttnade på Tom Prahls träning. Båda hade  representerat TFF under flera år. Och med facit i hand så lyckades man mer än väl i sina nya föreningar.

Blir vederbörande dömd, han kan nu sitta häktad i 14 dagar, väntar ett långt fängelsestraff. Den utpressade har ju själv gått till polisen och en fälla gjordes upp. Ofta vågar den förfördelade inte gå till polisen och då finns inte mycket att ta på. Summan betalas som urpressarna presenterar.

Av Rune Persson - 10 maj 2014 16:54

I en dramatisk match tappade IFK alla poängen mot nykomlingen Borstahusens BK. Det blev 3-2 (1-2) där IFK hade möjligheter att avgöra, men Borstahusen hade lika många vassa chanser.

Dramatiken började redan efter 13 minuter när Bortahusen tilldömdes en straffspark och målvakten Marko Lukic blev frilägesutvisad och avstängd i toppmatchen mot IFK Malmö. Junioren 17-årige Amer Mulik fick ställa sig mellan stolparna och släppa in straffen som Christian Andersson sköt. Magnus Bönnemark blev utbytt och IFK splade med tio man resten av machen.

IFK höll spelet väl uppe med sitt fysiska spel. Kvittringen kom efter 31 minuter. Fredrik Jönsson, planens bäste aktör, slog en lång och hög frispark. Tobias Hansson nickade och målvakten tappade in bollen. Och strax innan pausvilan nickade Haris Berisha in ledningsmålet. Harrris blev svårt skadade i början av andra halvlek och fick bryta matchen. Mattias Andersson ersatte.

IFK-arna var inte vakna vid en kontring och Markus Lindström kunde kvittera. Emil Mårtensson fick gå ut, ont i låret, och IFK tappade i spelet framåt.

IFK borde haft en straffspark efter 73 minuter när Fisnik Shala blev omkullsprungen och detta kvitterade domaren Stefan Svensson när han inte blåste när Andre Hansson tog med handen. Så kom segermålet på övertid och IFK-arna blev snöpligt besegrade.

Kanske borde man slagit vakt om den poäng man hade med tio man. Stundtals bra spel men det fattas någonting. Shala hade ett par bra chanser, men träffade inte målet. Emil Mårtensson och Dennis Melander starka pjäser.

IFK har nu samlat ihop fem poäng av 15 möjliga. Knappast godkänt. Tränaren Lind, som tog en sväng om in på planen när inte straffsignalen kom, har en del att fundera över.

Av Rune Persson - 4 maj 2014 10:40

I fjärde försöket i årets serie div 111, lyckades IFK ta sin första trepoängare. 3-0 mot nykomlingen Ekets GoIF var rättvis. Första halvtimman spelade IFK inte bra och motståndarna hade möjligheter. 0-0 i paus vittnade dock om att IFK var på gång.

När det väl lossnade efter 50 minuter så tog IFK över allt. Tobias Hansson gjorde en efterlängtad come-back. Ringrostig men blir en tillgång. Mathias Roos var avstängd och Fisnik Sahla satt på bänken och kom inte in.

Emil Mårtensson agerade på mittfältet och vill så mycket. Måste få ut mera vilket gäller även ett par andra spelare. Dennis Melander gjorde en klart godkänd insats och fick också göra första målet med lite tur. Han halkade, försvararen halkade och Dennis var först på benen igen och avlossade ett rappt markskott. Magnus Bönnemark och Emil M på nick fastställde slutresultatet.

Endast 116 personer tittade på i det vackra vädret, 181 i premiären mot Olympic. Och det är tydligt att IFK inte längre är folkets lag i Trelleborg. Trots ett slagkraftigt lag på plan, så vill man tydligen se något annat.

Ännu värre är att nästan hela juniorkullen, som vann två seriesegrar i fjol, har lämnat IFK för lägre sammanhang. Södergren är förtvivlad. De spelare som vann TA-cupen inomhus och jublade, tog sig för hjärtat, hade nog inte den delen på rätt ställe.

Nu väntar Borstahusen borta med Anders Friberg som tränare och därefter IFK Malmö med också en känd tränare.

Av Rune Persson - 18 april 2014 15:18

Även andra matchen  höll på att sluta illa för seriefavoriten IFK Trellebporg. På övertid lyckades Emil Mårtensson kvittera till 2-2, ett rättvist resultat, där dock flera IFK-are letar efter formen.

Inget stämmer tydliogen för IFK. Väldigt besviken är man på Fisnik Shala. Saknar bollkontakt och skapar inte mycket. Mattias Andersson likaså.

Magnus Bönnemark gav IFK ledningen efter 13 min. Återigen släppte IFK-försvaret till ett nickmål, denna gång av Ken Hansson i halvlekens slut.

IFK spelade inte mycket bättre efter paus.  Olympic tog ledningen efter dryga kvarten och hade trepoängaren i hamn. Ett misslyckat uppspel gav Emil Mårtensson chansen. Strax efter blev en Olympicspelare helt fri och rusade mot mål. Donaren blåste av och gav Karim El-Hage gult kort. Domaren erkände efteråt sitt misstag. Hör gick Olympic mste om en segerchans.