Senaste inläggen

Av Rune Persson - 17 augusti 2014 02:15

IFK hade inga svårigheter att vinna bortamatchen mot Eket med 3-0 (1-0). Detta var IFK:s tredje raka vinst, utan att ha släppt in något mål. 9-0 på de tre inledande matcherna visar att försvarsspelet är starkt.

Nu skall dock sägas att Eket var en svag motståndare. Och IFK har stora möjligheter att även vinna sin fjärde raka, då bottenlaget Borstahusen svarar för motståndet i nästa fight. IFK ligger nu på tredje plats i serien och har endast Österlen och IFK Malmö före sig.

Mattias Andersson gjorde första målet, Naim Emin andra och Magnus Bönnemark det tredje. Fisnik Shala kunde inte medverka på gund av skada. Fredrik Jönsson var avstängd. Sasa har fått åka hem på grund av familjekäl.

Av Rune Persson - 9 augusti 2014 16:27

För andra mathen i rad störtregnade det precis vid kick off. IFK trivdes bäst mot bottenlaget Staffanstorps GIF och vann med 5-0. Semesterfotboll långa stunder. Efter sju minuter gav Andre Lindholm bollen till Fisnik Sahla inne i straffområdet och den chansen missades inte. Lite mera oroväckande var att målskytten fick lämna efter 31 minuter, Om IFK skall ligga i toppen av trean, så behvs Fisnik i anfallet. Namin Emin visade lovande takter, två mål, men en match är en match.

IFK var klart överlägsna. Staffanstorp får kämpa hårt för att undvika kvalstrecket. IFK har tunt med spelare även om nu Sasa har återkommit. Nu fanns ingen reservmålvakt, men inget hände med  Marko Lukic.

Fredrik Jönsson är avstängd nästa match. 69 personer tittade på, Svag siffra,

Av Rune Persson - 2 augusti 2014 23:23

IFK fick en lyckad start då div III gick in på sitt slutvarv. Serieledarna Österlens FF besegrades med 1-0 (0-0) och det var en rättvis vinst, även om segermålet på straff var tveksamt.

IFK jagar nu en topplats i serien. Det finns inte råd med poängförluster. Det finns inte heller råd med skador i en tunn trupp.

Fisnik Shala bänkades eftrsom han missat träningar på grund av semester. Han råkade också ut för löneavdrag. Nu blev det dock Fisnik som avgjorde på straff i 66 minuten, där han själv blev fälld.

-Tveksam straff menade Lars Blixt, tränare i Österlen. Vår spelare försökte täcka ut motståndaren och då föll han. Men IFK vann rättvist och kunde gjort mål på andra möjligheter.

-Vi gjorde en av våra sämre matcher. Visste inte riktigt var vi stod spelmässigt. Och skall vi vara med och slåss i toppen, måste spelet bli betydligt bättre.

138 prsoner tittade på. Inte myket för en toppmatch. Regn och åska inledde matchen. Österlen skapade inte mycket. Bra målvakt. IFK hade ett par klara målchanser som man måste göra mål på. IFK är inte starka tillräckligt framåt. Bra i försvaret.

IFK ligger en bra bit efter toppen. Flera lag skall passeras. Om inte Shala år igång skyttet blir dt svårt att nå fram. En besvärlig kvalplats kan hägra.

Tränaren Christian Lind ville förtärka truppen inför höstsäsongen. Ledningen sa nej. Laget har vissa toppar i Emil Mårtensson, Dennis Melander, Tobias Hansson och målvakten Marku Lukic. Någr spelare till håller klass, men på viktiga poster är det tunt. Det skall bli spännande och se om den nye tränaren kan få fason på det hela inför slutspurten.

Av Rune Persson - 12 juli 2014 10:19

Efter många fruktlösa försök lyckades TFF vinna en match i ettan. 2-0 över Kristianstads FF. Bästa första halvlek på hela säsongen men endast ett mål. Inprickat tursamt av en av de bättre TFF-arna Zoran Jovanovic.

-Olyckligt för oss, menade KFF-tränaren Christian Carlsson med ass, av Marke Skurczynski. TFF gör  inte många sådana mål. Vi borde lett i paus.

Fredrik Persson i målet gjorde flera patenterade räddningar och det behövdes. Laget kämpade men innehåller alltför många spelare som inte håller klass för den serien TFF ligger i.

Faran är således inte över än. Det behövs spetsförstärkningar. Satt den nye tränaren på läktaren iförd stora svarta solglasögon? Kanske skulle han inte tagit sällskap av f.d TFF-aren M.Svensson

E.Bekir är namnet, välkänd i Malmökretsar. Ja, Anders Grimberg var också på plats, men han tittade på spelare.

Frågan har inte ställts tidigare, vem har varit med och inhandlat årets TFF-trupp?

Conny Karlsson kan knappast vara ansvarig. Mattias Kronvall eller Stefan Nilsson? Jobbet är inte godkänt.

När nye tränaren Jimmi  Olsson tar truppen upp på en löprunda direkt vid första passet är något snett. Ingen konditionsträning under Connys tid. Inte konstigt man har förlorat andra halvlekarna.

Freddy Borg försvinner nu när kontraktet går ut. Så många som trodde att TFF gjort en jätteförstärkning. T.o.m TFF-spelare med flera 100-A-kamper på kontot prisade nyförvärvet. Vi som inte begriper fotboll har lite rätt ibland.

530 personer på läktaren, säsongens sämsta. Inga program till pressen. Peter Kronström lät meddela att man fick köpa dessa. Nu var vi bara två så kassan blev inte positivare av detta. Magnus Månsson, den journalst som vet mest om Malmöidrotten och närstående klubbar, betalar både program och tar lotter. Han vet hur besvärligt småklubbarna har det.

Och man vågade  inte närma sig IFK:s kansli, där TFF serverade kaffe med den populära Maglarpsbullen, som endast kan köpas vid match. Det hade väl kostat skjortan.

Men det är klart att feta kontrakt skall betalas. Oavsett om spelaren levererar.

Nu är det sommarvila. VM-final och MFF:s köper av spelare som man knappast har sett.

Men det blir säkert  nytt guld och kvalficering till CL.

Av Rune Persson - 25 juni 2014 17:03

En poäng på de två senaste matcherna, räcker detta för att nå tvåan i höst?

Spelet vill inte lossna för IFK. Och speciellt inte för Fisnik Sahla, Tre mål på 12 matcher är inte godkänt. Det var han som skulle visa vägen. Österlen och IFK Malmö har skyttar som gjort 12 mål!

1-1 mot Olympic var tämligen rättvist. IFK:s andra halvlek kunde avgjort. Tyvärr missar man alltför mycket i fria lägen. Naim Emin hade flera bollar där det stod mål på, men lyckades inte.

Emil Mårtensson och Tobias Hansson saknades. Tobias opereras i dag för sin svåra käkskada. Och när man saknar flera startspelare,märks det att klubben inte har något reservlag. De som kommer in är allför matchotränade.

Även i år skall tvåan i serien kvala, Nosaby tog den platsen i fjol och klarade sig upp, Nu ligger man klart sist. Så IFK gör nog säkrast i att vinna serien. Nu har väl TFF inte fler dugliga spelare att hjälpa IFK med.

Ken Hansson gjorde 1-0 och Dennis Melander kvitterade på nick efter hörna. En tursam hörna och dålig markering. Dennis nickade från knappast någon vinkel alls. När Dennis lägger skrona på hyllan, så kan han bli en bra domare. Han hade flera och höga åsikter i matchen utan att få se det gula kortet.

Olympic kunde avgjort i första halvlek, bl.a ett stolpskott och ett par frilägen. Efter paus kunde inte IFK utnyttja Olympics målvakts skada, han kunde knappast stå på benen. Denna chans försatte IFK.

IFK har en bra startuppställning. Frågan är om det  kan lossna. Första höstmatchen kan bli direkt avgörande då Österlen kommer på besök.

Av Rune Persson - 19 juni 2014 23:34

Det blev ingen trevlig inledning på Midsommarfirandet för IFK:s del. Regn och åska, som skrämde bort publiken, en Hylliehörna direkt i stolpens insida och ett matchslut där IFK föll med 1-2.

IFK hade lite otur med skador. Emil Mårtensson satt på bänken. Kan förmodligen inte spela mot Olympic på tisdag. Tobias Hansson fick en svår käkskada efter 45 minuter och är också borta. Reserverna höll inte måttet. Det märktes att IFK inte har något reservlag, matchoträningen lyste igenon. Speciellt hos Karim El-Hage.

Trots motgångarna kunde Mattias Andersson sätta en rökare i nättaket efter 17 minuter. Men ett spelade Hyllie höll i bollen och skapade chanser.

Jag har inte sett Jan Ericsson på någon IFK-match i år. Har han tagit sin hand ifrån Marko Lukic?

Nu fick Hyllioe sina mål lite lätt. Spelade sig in i straffområdet och fintade bort både försvar och målvakt. I 66 minuten kom kvitteringen genom Erik Löf. Segermået efter 77 minuter genom Jesper Rendin. Stundtals var det så mörkt på Vångavallen och elljuset borde varit påslagit.

Poängtappet var givetvis oväntat för IFK. Den tur man haft i de senaste matcherna höll inte längre. Chansen finns naturligtvis fortfarande. Halva serien är spelad. Dock  får man inte släppa iväg fler poäng mot Olympic.

Emil Mårtensson saknades. Dennis Melander bäste IFK-are. Han har dessutom blivit snabbare med åren. Fisnik Sahla kämpar och sliter, men har inte lyckan med sig i avslutningarna. Detta måste han snart ha, om IFK skall kunna avancera till en toppplats.

Av Rune Persson - 6 juni 2014 07:33

Toppfighten mellan IFK och Hittarps IK blev så underhållande som väntat, tursam IFK-seger med 3-2, och båda lagen blir topplag även i fortsättningen.

Redan efter 35 sekunder tog Hittarp ledningen. IFK-försvaret hade inte vaknat och gjorde inte så den första halvtimman. Speciellt olycklig var Tobias Hansson.

Likväl lyckades Flamur Bajgora kvittera efter 6 minuter efter en miss av målvakten.

Hittarp hade ett fint passningsspel och IFK-försvaret hade problem. Hittarps försvar hade också svårigheter och den första kom efter 16 minuter. Fisnik Sahla fick en fin djupledspassning och målvakten Johan Jonsson tvingades fälla. Röt tkort var väntat, men det blev gult. Straffen sköt Emil Mårtensson utanför stolpen.

Hittarp skulle haft en straff när Tobias Hansson tog med handen, men ingen signal kom. Istället hittade ett nytt inlägg sig igenom IFK-försvaret och Fredrik Hansson gjorde lätt 1-2.

IFK hade svårt att hitta stilen även om försvaret blev bättre med Dennis Melander i spetsen. Kvitteringen kom efter 64 minuter. Försvaret och målvakten lämnade retur och Fredik Jönsson var framme. Chanser uppstod nu från bägge håll och IFK hade en nick i stolpen.

Hittarpspelarna verkade nu tröttast och gav bort passningarna stup iet. Detta resulterade också i ett segermål efter 92.03 Fisnik Sahla sprang ifrån försvaret och satte bollen säkert invid stolpen. En första avbetalning med ett viktig mål.

Vinsten var oerhört värdefull för IFK. Nu kan man fortsätta jakten på en riktig topplats. Ett oavgjort resultat hade dock varit mest rättvist.

85 personer tittade på och  det är märkligt att inte fler är intresserade av en toppmatch i trean.

Av Rune Persson - 5 juni 2014 11:57

Jesper Hansen kom från Falkenberg i våras och skulle representera TFF i div I. Han skulle ta  upp kampen med målvakten Fredrik Persson. Nu lämnar Jesper TFF. Han orkar inte med studierna och träningen. Han är dock registrerad för TFF.

19-åringarna Denis Malovic och Furkan Moton har flyttats upp i A-truppen och skall där kämpa om en A-lagsplats.