Alla inlägg den 13 mars 2017

Av Rune Persson - 13 mars 2017 13:45

Nog gav nederlaget mot allsvenska nykomlingen Östersund en del att tänka på inför stundande avspark mot HIF. Östersund gjorde en stark insats i fjol, trots att man provade på spel i högsta serien för första gången.

Och spelet mot TFF gav också besked om att laget kommer att klara sig bra även i år. Nog blev man lite besviken på TFF. Försvarsspelet måste bli betydligt bättre. En stabil centerback saknas. Nu sprang motståndarna ut och in. Marko Johansson övertygade inte mellan stolparna. Obegriligt hur han lyckades åstadkomma en straffspark.

TFF har gjort mål i samtaliga träningsmatcher i år. Nu gjorde man även detta i den svåra cupmatchen. Nu väntar Halmstad i nästa fight. Skall bli intressant och se om tränaren Patrick Winqvist kan täppa till bakåt. Robin Nilsson blir givetvis en förstärkning. Tyvärr verkar Kristian Haynes ha passerat bästa datum.

Det blir ju ett nytt TFF på flera plan. Det sopades ordentligt i styrelsen. Håkan Lundkvist försvann överraskande. Han var tilltänkt som ordförande, men han fick nobben av sin arbetsgivare.  Nye ordföranden 55-årige Torbjörn Jönsson är ett oskrivet kort. Räcker hans fotbollskunnande till? Det räcker inte med att bo i Rune Anderssons villa i Gislöv. Vad skall kvinnorna kunna uträtta?

Redan har det uppstått tvister mellan damlagen i TFF och IFK. IFK har ju varit ensamna på täppen men har nu fått konkurrens av hårdsatsande TFF. IFK hade chansen för en del år sedan att nå högt i seriesystemet, men styrelsen sa nej tack till Mats Rengbos förslag.

TFF gick minus i fjol. 2,5 miljoner kronor. Trots att det inte finns mer än tre heltidsanställda på kansliet ökade personalkostaderna från 6 miljoner till 11,5 miljoner kronor. Så laget är hyfsat dyrt.

Epoken Jan Ericsson är också slut. Han har lagt vantarna på hyllan, inte utan en viss besvikelse. Han hade nog väntat sig någon avtackelse. Det skulle ske på årsmötet, men där dök aldrig Janne upp.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards