Direktlänk till inlägg 30 april 2012

Det var ett väldigt gnällande

Av Rune Persson - 30 april 2012 09:49

Får eller kan inte MFF förlora en allsvensk match?

Hörde på sportchefen Per Ågren i veckan, innan matchen  således,  där han fick frågan om domarnas insats i årets Allsvenska. Han svarade kort och gott, att fel och rätt jämnar ut sig.

MFF känner sig förfördelade mot IFK Norrköping, förkust 2-3. Tio insläppta på tre matcher.

Nu spelade MFF så pass bra efter paus, att man borde och skulle vunnit. MFF-spelarna gnällde över konstgräset. Det var ju hemmalaget som knappast hittade rätt med någon passning. Man gav bort bollen till motståndarna stup iet.


Har man sett många allsvenska matcher i år, kan man bara konstatera att det förekommit många konstiga beslut.Handsproblem är det stora samtalsämnet.


Om bollen tar på hand eller arm, så är det frispark eller straff. Enkelt. Det hade varit bättre om domarbasen Bo Karlsson talat om vad en naturlig ställning är, hur armarna skall hänga på kroppen. Efter en hörna, kalabalik i straffområdet och sex spelare jagar bollen, är det väl omöjligt att tala om naturlig ställning.

Sedan händer det väl inte så ofta att en motståndare sparkar bollen på en hemmaspelare och bollen går i mål.


MFF uppträdde i en snygg bortadress, polkagrisfärgad tröja. När Eric Persson en gång i tiden var på resa i England tittade han på Sunderland, som hade denna dress. Han blev begeistrad och MFF använde denna matchdräkt under en tid.

MFF gjorde ett mål på konstgräset i fjol, fem matcher. Nu fick man bättre utdelning och Wilton hade ett rungande stolpskott.

Domaren Michael Lerjéus, Skövde kom tidigt i onåd hos MFF-spelarna. Koncentrerade sig mycket på hans agerande.

Fick fyra varningar, som borde varit betydligt flera. Hamad blev varnad för filmning, på tiden. Sedan verkade det som om domaren tyckte detta räckte.

Albornoz och Daniel Andersson trumlade ner Christoffer Nyman vid sidlinjen inom loppet av tre minuter, men inget gult kort. Jimmy Durmaz applåderade ett feldomslut, som han tyckte, och borde haft rött, hade varning innan. Så MFF-spelarna skall inte gnälla alltför mycket på domarens insats när det gäller utdelning av gula kort.


Daniel Larsson fick chansen från start. Spelar med ett utgående kontrakt. Skulle nu ta chansen och visa proffsuppköpare, misslyckades och blev utbytt. Sparkade till allt som låg i vägen i sin, förmodar jag, besvikelse. Han kommer längre och längre ifrån det guldkantade proffskontraktet.


Avslutningsvis kan nämnas att TFF åkte ur Allsvenskan i fjol. En av klubbens mest namnkunniga motståndare, Blackburn, är nu på väg ur PL. Två arbetarklubbar som fann varann vid de beröma cupmatcherna. Utbytte ideér, men detta har tydligen inte hjälpt.


Och till allra sist.


I Trellebrog finns 25 hurtfriska herrar som badar varje lördag, inomhus, med början klockan 6 på morgonen. Olika tävlingar varje gång både i och utanför bassängen. Den viktigaste tävlingen är att kora den person som ökar mest i vikt under säsongen. Vederbörande blir "Fläskfia" och begåvas med medalj på avslutningsresan till Tyskland.

I år fanns inte medaljören med på resan. Han blev inte fri från träningen, trots att han nyligen blev pensionär. Min stränga uppfostran förbjuder mig att tala om vem vinnare var!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rune Persson - 13 mars 2017 13:45

Nog gav nederlaget mot allsvenska nykomlingen Östersund en del att tänka på inför stundande avspark mot HIF. Östersund gjorde en stark insats i fjol, trots att man provade på spel i högsta serien för första gången. Och spelet mot TFF gav också besk...

Av Rune Persson - 2 februari 2017 09:34

TFF kommer att få en ny ordförande vid det stundande årsmötet. Per-Anders Abrahamsson slutar efter många år som ordförande och styrelseledamot. -Det är på tiden någon annan tar över, säger Per-Anders. Vem skall då ersätta? Kassören Lundkvist ha...

Av Rune Persson - 28 december 2016 14:45

IFK-tränaren Daniel Lindgren har tydligen fått fria tyglar av delar av avgående IFK-styrelsen. Truppen har förstärkts med mycket nytt och visst gammalt har försvunnit. Uppemot tio nya spelare, fyra från TFF, skall äntligen föra laget till tvåan. Rela...

Av Rune Persson - 28 december 2016 13:54

TFF förstärker sin trupp och skriver nya kontrakt. Flera spelare får lämna, men Mattias Kronvall har ännu inte fått tag i ett riktigt ess. Robin Nilsson, Tomelillapågen, håller hög klass, men det finns gott om mittfältare. Allsvenskt spel i Gefle i f...

Av Rune Persson - 24 november 2016 17:33

Det blir inte lätt för Magnus Pehrsson att ta över efter Allan Kuhn som MFF-tränare. Det räcker väl knappast med guld, säkert vill styrelsen ha stora framgångar i CL. En välfylld kassakista skall fyllas på ytterligare. Många är förvånande över MFF:...

Ovido - Quiz & Flashcards